Nyheter

2012-04-11

Träning i Cassino

Veckan innan påsk åkte ORCAN Sweden med Christofer Hedlund, Niclas Nilsson och Alexander Hagberg i spetsen till Cassino i Italien. Med på resan följde också Christer "pastorn" Jansson ifrån Uddevalla. I Cassino finns en anläggning i världsklass. Banan är av högsta kvalitet med högt fäste, varierande men utmanande sträckning, samt påkostad mekdepå. På anläggningen återfinns också en utmärkt restaurang och ett mindre hotell.

Testet i Cassino kom på initiativ av självaste ORCAN chefen, Bertram Kessler. Han var på plats med sina teamförare ifrån Tyskland och Österrike för att ge support och testa nya produkter. Totalt var vi ett bra gäng på ca 10 personer som alla representerade ORCAN under veckan i Italien. Förutom vi svenskar fanns kända förare så som Dirk Wichnewski, Tobias Hepp och Gerhard Kandelhart på plats. Utöver vårt team så var även Shepherd teamet ifrån Tyskland på plats med sin chef Patrick Schäfer och hans främste teamförare Daniele Ielasi.

Försäsongsträningen i Italien var ett utmärkt tillfälle att komma in i nitrokörningen igen. Vi fick mycket kört under tre av fyra dagar, då tyvärr den fjärde och sista dagen på banan regnade bort. Flitigast och med flest avverkade varv var förstås Tosse, som körde slut på över 12 liter soppa under dessa tre dagar.

I 1:10 klassen testades den nya pipan, OA 1910 PLUS med gott resultat. Bättre känsla och mellanregister var den största skillnaden med denna nya pipa. Dirk och Alexander testade även den nya GT3-S motorn, som är designad för lite mindre banor och för bättre körtid. Något mindre power men större körbarhet fanns i denna motor. Hur som helst ett gott alternativ till det säkra kortet GT3-C. Angående glödstift så är det den nya versionen av Novarossis C7TGF som är mest tillförlitligt under de flesta förhållanden i dagsläget. C5TGF kan ge något bättre bottendrag men på bekostnad av tillförlitligheten. Detta stift är ej lämpligt för finaler.

I 1:8 fungerade som alltid GT7 motorn ypperligt. Tosse hade 123 km/h som högst uppmätta toppfart på rakan, vilket måste ses som mycket imponerande. Tosse hittade till slut ett bra pace, inte allt för långt efter Tobias Hepp, som i dagsläget är en av de vassaste i Europa i denna klass.

På plats fanns även Francesco ifrån Pink Arrows för att ge support. Olika värdefulla tips om däcskpreparering visade sig vara till stor hjälp då vi förbereder oss inför årets alla EFRA race, med nya regler och allt vad det innebär.

Resan till Cassino var en bra start på säsongen för ORCAN Sweden. Vi blickar nu framåt mot kommande drabbningar i Sverige och utomlands!